Dirigent

Gilles Michels (1961) studeerde Schoolmuziek B aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. In 1988 begon hij zijn studie koordirectie bij Barend Schuurman aan het Rotterdamse Conservatorium, waar hij in 1992 afstudeerde. Hij is een aantal jaren verbonden geweest aan de Geert Groote-school te Amsterdam, waar hij onder andere het schoolkoor dirigeerde. Daarnaast dirigeerde hij verschillende koren in Haarlem, Amsterdam, Purmerend, Leiden en Alphen aan den Rijn. Hij was als docent verbonden aan het Nationaal Kinderkoor en was dirigent van het Rotterdams Jongenskoor. Op de Koorschool St. Bavo te Haarlem was hij artistiek leider/dirigent en docent.

Hij is vaste dirigent van het koor van Leids Studentenkoor en Orkest Collegium Musicum en het Utrechts Studenten Koor en Orkest. Hij dirigeert het projectkoor en orkest Choir uit Delft dat zich toelegt op de vocale muziek van Bach. Sinds april 2009 is hij vaste dirigent van het Haags Barok Gezelschap bestaande uit een koor en orkest.

Op uitnodiging van toonkunstkoor Bekker dirigeerde hij in 2006 en 2008 de Matthäus-Passion te Groningen.

Gilles Michels was tussen 1996 en 2009 docent en cursusleider bij de Kurt Thomas Cursus voor koordirigenten te Utrecht. Hij was voorzitter van het Nationaal Koorfestival 2007-2008 dat iedere 2 jaar de eretitel “koor van het jaar” uitlooft aan amateurkoren op hoog niveau.

Afgelopen jaren dirigeerde hij voor RBO sinfonia in de kinderscratchvoorstellingen “Alice in Wonderland”, “Reis om de wereld in 80 dagen” en “Qualupiluit” in de Doelen te Rotterdam.

Sinds 2012 is hij Freelance uitgever Koormuziek bij uitgeverij de Haske Hal Leonard.